Ik boek 00 33 2 40 27 40 25Nieuws

Camping in Loire Atlantique

De vakantieregio Loire-Atlantique

Het departement Loire-Atlantique (44), met Nantes in het hart en de Loire die er doorheen stroomt, is een gebied van water en groen dat zich uitstekend leent voor een kampeervakantie. Zijn band met de kust, zijn natuurlijke plaatsen en zijn uitzonderlijke plaatsen maken het een kwaliteitsbestemming voor een mooie zonnige vakantie. Neem tijdens uw wandelingen in de Loire-Atlantique de tijd om Saint Brévin-les-Pins te ontdekken. Onze camping ligt in deze aantrekkelijke badplaats en biedt een breed scala aan activiteiten en entertainment tijdens uw verblijf aan de Côte de Jade.


Bezienswaardige steden in de Loire-Atlantique in de buurt van de camping

De grote steden van het departement, zoals Nantes en Saint-Nazaire, zijn echte cultuurschatten die u een dag of langer kunt verkennen als u daar zin in heeft.

In Nantes kunt u een unieke mechanische wereld ontdekken via de Machines de l'île. Deze creaties zijn een perfecte mix van de wereld van Jules Vernes en de verbeelding van Leonardo da Vinci. Klim aan boord van de Grote Olifant en de andere wezens van deze merkwaardige ruimte die zowel kinderen als volwassenen in vervoering brengt. Er zijn vele andere plaatsen om te bezoeken in Nantes, te beginnen met het kasteel van de hertogen van Bretagne om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad en de rol van Anne van Bretagne, of de prachtige kathedraal van Sint-Petrus en Sint-Paulus. Nantes is ook een stad van kunst, waar natuur en cultuur perfect samengaan, met de Buren Ringen tegenover de rivier de Loire, die in verschillende kleuren oplichten als de avond valt. Mis de Jardin des Plantes niet, waar u kunt wandelen en ontspannen voordat u geniet van een drankje op het terras.

Camping à Saint-Brévin-Les-Pins en Loire-Atlantique

In Saint-Nazaire zijn er tal van culturele uitstapjes. Ontdek de fascinerende geschiedenis van de bouw van de eerste reuzenschepen en leer meer over de economische en strategische rol van de stad door de eeuwen heen met Escal'Atlantique. Kom aan boord van de onderzeeër Espadon voor een onderdompeling in het dagelijkse leven van onderzeeboten, en duik achter de schermen van het promiscue samenleven om alles te weten te komen over de missies die deze schitterende onderzeeër volbrengt. Na de afdaling in de diepte, waarom niet genieten van het uitzicht vanaf de beroemde brug Saint-Nazaire? Dit is altijd een indrukwekkend gezicht, zelfs voor wie het gewend is.

De Loire Atlantique heeft ook veel kleine stadjes die bijzonder rijk zijn aan activiteiten en wandelingen om te doen vanaf de camping. Onder hen wachten mythische badplaatsen op u in de buurt, Saint-Brévin natuurlijk, maar ook La Baule of Pornic om te zwemmen of watersporten te beoefenen.

Prachtige sites om te ontdekken tijdens uw verblijf in Loire Atlantique

Profiteer van uw kampeervakantie in de Loire Atlantique om de plaatselijke bezienswaardigheden te bezoeken en te gaan wandelen in de omgeving. De natuur is in het departement zeer aanwezig en u zult geen moeite hebben om mooie wandel-, ruiter- of fietsroutes te vinden om de Loire-Atlantique te verkennen. Met landschappen die bos, zee en duinen combineren, is het een genot om het departement te verkennen op de Vélocéan paden of de Loire à vélo paden. Maak tijdens uw rit een stop bij de versterkte middeleeuwse stad Guérande en aanschouw het prachtige landschap van de beroemde zoutpannen. Dit is een paradijs voor vogels en natuurliefhebbers kunnen hier kleine zilverreigers, blauwe reigers en andere ooievaars en witte steltlopers waarnemen. Bent u op zoek naar meer exotische dieren in Loire-Atlantique? Aarzel dan niet om Planète Sauvage of Zoo de la Boissière te bezoeken voor een uitje met familie of vrienden om olifanten, giraffen, panda's en honderden andere dieren te ontmoeten die in deze dierentuinen leven. Ten slotte is het Océarium du Croisic dé plek voor liefhebbers van zeedieren!