Ik boek 00 33 2 40 27 40 25Nieuws

La Plaine sur Mer 10mn van de camping

La Plaine sur Mer, de oceaan op het platteland

La Plaine-sur-Mer is een geweldige bestemming voor natuur- en zeeliefhebbers. Op slechts 10 minuten van de camping kunt u genieten van de prachtige groene gebieden en de typische fijne zandstranden van de regio. Er zijn veel wandel- en fietsroutes in de omgeving. Ga wandelen, fietsen, paardrijden... En ontdek de natuurlijke rijkdom van La Plaine-sur-Mer.

Wandel door La Plaine sur Mer

Wandel door de stad en geniet van de traditionele dorpssfeer van de Loire. Ga naar de rustige haven van La Gravette met zijn vissers- en plezierboten. Ga in het centrum naar de Lakas-tuin met een groot aantal planten en bomen die de plaats vullen met aangename geuren. Er zijn ook kinderspelen en picknicktafels als u wilt genieten van een maaltijd in de open lucht. De "Lakas" zijn kleine meertjes in deze charmante groene ruimte die ook het vertrekpunt is voor verschillende wandelingen in de omgeving van La Plaine-Sur-Mer. Het hele jaar door vinden in deze prachtige natuurlijke omgeving evenementen plaats, zoals "Plantes en Fête", waarbij vele kwekers bijeenkomen om prachtige planten en diverse fruitbomen tentoon te stellen. Over fruit gesproken, laat de kleurrijke charme van de zomermarkt in La-Plaine-sur-Mer niet aan u voorbijgaan en sla verse producten in om ter plaatse te proeven of om mee te nemen naar de camping.

Camping à Saint-Brévin-Les-Pins en Loire-Atlantique

Welke activiteiten zijn er in La Plaine sur Mer?

Ja, het is goed om in La Plaine-Sur-Mer rond te wandelen tijdens uw vakantie in Loire-Atlantique. Als u echter het type bent dat niet stil kan blijven staan tijdens een dagje strand, moet u weten dat de badplaats een flink aantal activiteiten in petto heeft om uw dorst naar avontuur te stillen. Bent u op zoek naar meer actie dan alleen maar relaxen op het zand? Probeer een van de vele watersporten in de regio: kitesurfen, catamaran varen, windsurfen of surfen, aan u de keuze. Een manier om van de zee te genieten vanuit een nieuwe hoek voor niet-ingewijden! Voor een rustigere activiteit, maar net zo aantrekkelijk, kiest u voor vissen te voet. Altijd met de Atlantische Oceaan als achtergrond, biedt het u mooie momenten om te delen met uw familie of vrienden. Of het nu aan het strand van Port Giraud is, beroemd om zijn mosselen, aan de baai van Cormier of aan de Tara, te voet vissen in La-Plaine-sur-Mer is de zekerheid van het vinden van (onder andere) kokkels, garnalen, alikruiken en scheermessen, waarvan de zoektocht een plezier is voor jong en oud.

Kamperen bij La-Plaine-sur-Mer betekent genieten van alle voordelen van de Loire-Atlantique in één stad. Als u andere aantrekkelijke steden wilt verkennen, ligt Pornic op slechts tien minuten afstand. De badplaats heeft prachtige stranden waar u kunt ontspannen en zwemmen. Préfailles is nog dichterbij, en in een paar minuten kunt u naar de Pointe Saint-Gildas. Daar wacht u een prachtig uitzicht op de baai van Bourgneuf en het estuarium van de Loire. Nog steeds in Préfailles kunt u het Pop Corn Labyrinth bezoeken. De houten spellen en reuzendoolhoven in het hart van de maïsvelden zullen de jongsten zeker vermaken. Hopelijk vindt u na een drukke dag sightseeing in La-Plaine-sur-Mer en omgeving de weg terug naar de camping om nieuwe energie op te doen of zich op te frissen in het zwemparadijs.