Ik boek 00 33 2 40 27 40 25Nieuws

Camping in Saint Brévin les Pins

Saint-Brévin-les-Pins, een charmant groen stadje aan zee

Wanneer u aankomt op de camping om te investeren in uw staanplaats of stacaravan, ontdekt u Saint-Brévin-les-Pins. Als dit uw eerste bezoek is, moet u weten dat dit rustige stadje naast de grote pijnbomen die de huizen beschutten tegen de zomerzon nog vele andere attracties heeft. Allereerst zijn er 8 km fijne zandstranden op een steenworp afstand van de camping. Het strand van Rochelets biedt een breed scala aan watersporten (kitesurfen, windsurfen, catamaran...) of momenten van luieren in de zon onderbroken door zwemmen voor een verfrissende vakantie met familie of vrienden. Saint-Brévin is ook het beroemde Plage de l'Océan of het Plage de l'Ermitage met hun bars, restaurants en kinderspeelplaatsen. Tussen de winkels, allerlei vrijetijdsactiviteiten en de vele evenementen tijdens de zomerperiode zult u niets missen tijdens uw kampeervakantie in Saint Brévin.

Bezoeken en wandelen in Saint Brévin tijdens uw kampeervakantie

Ontdek de stad Saint-Brévin in uw eigen tempo en laat u meeslepen door de charme van deze mooie badplaats. Er zijn tal van fietstochten om de stad en de omgeving te verkennen. De prachtige landschappen van de Côte de Jade, tussen de dennenbossen en de Atlantische Oceaan, geven ritme aan uw fietstochten langs de kust. Trek het bos van Pierre Attelée in, een duinbos dat toegang geeft tot het strand en ontmoet de Menhir de la Pierre Attellée in het hart van deze rustgevende natuurlijke omgeving. De Vélocéaanse fietsroutes en de Loire à vélo (fietsroute) die Cuffy met Saint-Brévin-les-Pin verbindt, liggen binnen uw bereik en stellen u in staat unieke en ongewone plaatsen te bezoeken.

Camping à Saint-Brévin-Les-Pins en Loire-Atlantique

U kunt Rosalia ook huren voor een rustige tocht door de stad. Als de zee laag staat, is vissen voor iedereen mogelijk, en vindt u prachtige scheermessen en andere zeevruchten begraven in het natte zand. Zoek naar de kleine gaatjes in de grond om ze te vinden. Op het strand van Saint Brévin geniet een ander dier (oneetbaar deze keer) permanent van de Atlantische kust: het is de oceaanslang! Het is een aluminium beeld van 130 meter dat een skelet van een zeeslang voorstelt. Dit door Huang Yong Ping ontworpen kunstwerk verrast toeristen en wordt verschillend gewaardeerd, afhankelijk van de getijden die dit majestueuze dier min of meer bedekken. Tijdens uw wandeling in de badplaats mag u de charmante markt van Saint-Brévin niet missen, deze brengt u zijn portie geuren en heerlijke gerechten om mee terug te nemen naar de camping voor een proeverij met vrienden of familie. Klassieke maar even leuke activiteiten zoals naar de bioscoop, ijsbaan, bowling, karting, disco en zelfs het casino zijn ook mogelijk in St-Brévin-les-Pins.

Omgeving van uw camping in St-Brévin

Niet ver van onze camping in St-Brévin zijn nog vele andere bestemmingen en uitstapjes te doen. Het Légendia Parc (voorheen Sentier des Daims) in Frossay is een prachtige dierentuin met meer dan 400 dieren. Bruine beren, wolven, vossen, servallen en zelfs boerderijdieren wachten op u op ongeveer 20 minuten van de camping. In het Ocearium in Le Croisic kunt u meer dan 4000 vissen en zeedieren bewonderen, waaronder prachtige haaien! Wat Planète Sauvage in Port-Saint-Père betreft, de tocht met de auto langs de dieren zal jong en oud bekoren.

Het voordeel van een verblijf op onze camping in Saint-Brévin is ten slotte dat u kunt genieten van alle voordelen van deze prachtige badplaats en de vele activiteiten van de camping, terwijl u toch dicht bij de essentiële steden van de Loire-Atlantische regio bent, zoals Saint-Nazaire, Nantes of Pornic, de emblematische stad van het Pays de Retz.