Ik boek 00 33 2 40 27 40 25Nieuws

Vissen in Saint Brevin les Pins

Vissen in Saint Brevin les Pins

De stranden van de Loire Atlantique, aan de kant van de riviermonding of verder naar het zuiden van Saint Michel Chef tot La Bernerie bij Pornic, zijn de ideale plek om te voet te vissen waar mosselen, alikruiken, scheermessen, garnalen, oesters, krabben, krullen, limpets, enz. op u wachten. Een niet te missen gezinsactiviteit tijdens uw vakantie op de camping in Saint-Brevin, vissen te voet is altijd een plezier voor groot en klein. Het is eb, iedereen op het strand met zijn aangepaste en legale uitrusting! Wees voorzichtig met de grootte van de mosselen, oesters en andere schelpdieren en met de geviste hoeveelheid... Door redelijk en respectvol om te gaan met de regels voor het vissen te voet worden ook de bestanden en de biodiversiteit in stand gehouden.

Aanbevolen uitrusting voor het vissen te voet

Vissen te voet is een vrijetijdsbesteding waarbij het respecteren van de regels essentieel is voor het behoud van het milieu. Aarzel niet om ons te vragen voordat u de camping verlaat voor een van de onderstaande visstekken, want u heeft een goede goedgekeurde uitrusting nodig

 • Mes: Een mes met een lang, sterk lemmet is perfect.
 • Een schelpenzuiger voor kokkels
 • Een goedgekeurde visklauw met meerdere tanden voor mosselen
 • Een visnet voor het vissen op garnalen op de rotsen bij eb
 • Een havenet om bij vloed op het zand te duwen om op garnalen te vissen
 • Een vooroeverhaak om krabben of krabben uit hun rotshol te halen
 • Een mandje voor je vis- of gorboille

Waar vind je schelpdieren in St-Brevin en omgeving?

In het noorden zijn mosselen, oesters en kokkels, maar ook grijze garnalen het genot van de vissers te voet. Alikruiken, schelpdieren, krabben, eetbare krabben en spinnen zijn te vinden ten zuiden van de kustlijn van Saint Brevin, langs de wilde kust van Péfailles en Saint-Marie-sur-Mer.
Het strand van La Roussellerie bij Saint Brevin

Gelegen in Saint-Michel-Chef-Chef op het zuidelijke deel van de Grande plage de St Brévin les Pins, biedt het strand van Roussellerie u tussen zandstrand en duin, een enorme rotspunt waar tal van schelpdieren leven: alikruiken (of zeeweekdieren met zwarte schaal), oesters (of tweekleppige zeeweekdieren) en mosselen (of mytilida).
Dit familiestrand is uitgerust met een speelplaats voor kinderen. Je kunt hier kitesurfen. Het is ook een oefenterrein voor renpaarden. Vergeet uw picknick niet, want er zijn tafels beschikbaar om van te genieten na uw vistocht.

Camping à Saint-Brévin-Les-Pins en Loire-Atlantique

Het strand van Gohaud bij Saint Brevin les Pins

Ten noorden van St-Michel-Chef-Chef ontdekt u het strand van Gohaud. Dit rotsachtige gebied is het aangenaamst om te voet te vissen. Op de camping in St Brevin les Pins vindt u garnalen om te vangen met een klein net en mosselen voor uw maaltijden.


Het strand Chatelet bij St Brevin in St Michel Chef

Het strand Chatelet in St-Michel-Chef de Tardinghen biedt een van de mooiste uitzichten op de Caps Blanc en Gris van de Opaalkust. Dit strand is favoriet bij visliefhebbers vanwege de diversiteit aan schelpdieren:

 • Grijze garnalen
 • Winkles
 • Mosselen
 • Oesters
 • Kokkels
 • Mosselen

Zoals u ziet is Saint Brévin en omgeving een paradijs voor liefhebbers van schelpdieren vanwege het aantal visstekken. De ligging van onze camping maakt het een bevoorrechte plaats voor een geslaagde gezinsvakantie.