Ik boek 00 33 2 40 27 40 25Nieuws

Pornic op 20 minuten van de camping

Badplaats en havenstad in de buurt van de camping

Pornic is een mooie havenstad, maar ook een charmante kleine badplaats 20 minuten ten zuiden van Saint Brévin les Pins. Het staat vooral bekend om zijn schoonheid, zijn beroemde kasteel en zijn verschillende havens. Het grondgebied van de gemeente is een unieke mix van natuurgebieden en adembenemende panorama's in de Loire-Atlantique. Naast een bekende en gewaardeerde badplaats heeft Pornic een oude middeleeuwse stad vol anekdotes en legendes te ontdekken tijdens uw verblijf op de camping tussen Zuid-Bretagne en de Vendée.

Veel te ontdekken in Pornic

Pornic heeft veel plaatsen en winkeltjes die een bezoek waard zijn. Ontdek bijvoorbeeld het merk Curé Nantais, een traditionele kaasmakerij die al meer dan een eeuw bestaat. Het is onmogelijk om uw bezoek af te sluiten zonder een proeverij van deze heerlijke rauwmelkse kaas! Bezoek de Fraiseraie, een bekende aardbeienproducent in de omgeving, om heerlijk ijs, voortreffelijke jam en andere verse fruitproducten te proeven! De aardewerkfabriek van Pornic is ook zeer bekend in de regio, kom zijn authentieke creaties bewonderen en verlaat de winkel met een beroemde Bretonse kom die uw naam draagt!

Camping à Saint-Brévin-Les-Pins en Loire-Atlantique

Wat zou Pornic zijn zonder zijn stranden en havens? Maak een wandeling langs de kustlijn en geniet van de zeelucht en de kleine baaien van deze mooie stad met karakter in het Pays de Retz. Het Sentier des Douaniers (meer dan 14 km paden) biedt prachtige wandelingen en is een uitstekende manier om de schatten van de stad te ontdekken. U zult genieten van prachtige kustlandschappen en uitzichten, en u zult de visserij kunnen zien, de emblematische hutten van de Côte de Jade. Tijdens uw wandeling in de badplaats zult u niet ontkomen aan de aanblik van het majestueuze kasteel van Pornic dat boven de haven uitsteekt. Ontspan op het strand met uw handdoek op het zand en geniet van een duik met vrienden of familie. Tussen het strand van Sablons, het strand van Porteau of het strand van Source heeft u keuze te over om te ontspannen in de zon of een duik te nemen in de Atlantische Oceaan.

Vele activiteiten te doen in Pornic

Met zijn vele wandelingen, zijn vele plaatsen om te bezoeken en de talloze mogelijkheden van activiteiten die de oceaan biedt, zult u zich niet vervelen tijdens uw bezoek aan Pornic. We behouden ons het genoegen voor om zelf alle verborgen schatten van de stad te ontdekken, maar we kunnen het niet laten om nog enkele activiteiten met u te delen die ter plaatse kunnen worden beoefend.
U kunt zich voorstellen dat in de badplaats watersport op de agenda staat en uw kampeervakantie in Loire-Atlantique kan de ideale gelegenheid zijn om te leren (of te verbeteren) kitesurfen, windsurfen of surfen.
Test uw swing op de golfbaan van Pornic of beproef uw geluk in het casino. Ga de lucht in bij Pornic Aventure, een volkomen veilig boomklimparcours met niveaus voor iedereen. Tiroolse traverse, hangende schommels en apenbruggen maken allemaal deel uit van de ervaring! Dit uitstapje naar het park is een gelegenheid om rond de vijver van Val Saint-Martin te wandelen. Een rustige en groene plek die de inwoners van Pornicais goed kennen en die u zal verleiden tijdens een wandeling, een fietstocht of een picknick. Het is ook een perfecte plek om in alle rust te vissen.
Wat Pornic betreft, de stad heeft ook enkele interessante plekken om te voet te vissen, en u kunt uw schelpdieren meenemen naar de camping om een zeevruchtenfeest te bereiden!